Trækfærgen ved Hesselbjerggaard

 
I nærheden af Hesselbjerggaard kan man benytte trækfærgen.

Trækfærgen over Kornerup Å er på kort tid blevet utrolig populær. En af de dejlige ting ved færgen er, at den ikke ligger lige op af veje og bebyggelse.


Fra østsiden kommer man til trækfærgen via Skjoldungestien, og det lader sig kun gøre til fods. Fra vestsiden kan man gå fra Hesselbjerggaard ad et såkaldt ”Spor i Landskabet”, ligeledes kun på gåben. På kortet, kan I se en vejledning til hvordan man kommer til trækfærgen.


Der er ved at blive produceret skilte med pile til trækfærgen, så det bliver nemmere at finde den fra både Hesselbjerggaard og Svogerslev.


Husk at nyde udsigten fra den nye bænk på Hesselbjerg, hvor der er smuk udsigt til både Lille Kattinge Sø og Roskilde Domkirke.Man kan komme til trækfærgen på følgende måder

 

Med offentlig transport

Tag bus 201A til stoppestedet ”Svogerslev, Søbredden”. Gå over vejen og følg Skjoldungestien mod vest. Gå mod nord i T-krydset ved Svogerslev Sø. Fra stoppestedet til trækfærgen er der ca. 1 km på trampesti. Græsset kan være langt og fugtigt.

 

Med bil

Kør til Hesselbjerggaard (Buesøvej 12, 4000 Roskilde) og parker på den anviste parkeringsplads. Følg sporet rundt om Hesselbjerg til trækfærgen. Fra parkeringspladsen til trækfærgen er der ca. 600 m på sti og marker med husdyr.

 

Med cykel

Parker ved enten Hesselbjerggaard (på Lejre-siden) eller ved T-krydset ved Svogerslev Sø (på Roskilde-siden) og gå det sidste stykke til trækfærgen.
  
 

      

 
 
 

 
 
Til forsiden
Sitemap - oversigtskort
Udskriv